Om Migeo

Om oss

Under Migeos tak finns många olika verksamheter, brukar vi säga. Det är i de olika verksamheterna som varor produceras och tjänster utförs medan Migeo fungerar som gemensam nytta, service och trygg ram för vardagen. Därför kan du hitta allt från hunddagis till läxhjälp, skräddarsydda balklänningar och vedsäckar här.

Drömmen om nya jobb och samhällsnytta

Vi som startade Migeo i december 2014 har en mängd olika bakgrunder och yrkeserfarenheter. Några av oss har gått direkt från yrkesverksamhet till företagande medan andra har perioder utanför den vanliga arbetsmarknaden med sig i bagaget. 


Det vi har gemensamt är en utbildning specifikt för arbetsintegrerande sociala företag (ASF) och en dröm: ett stabilt företag som skapar både nya jobb och samhällsnytta. Vi bygger en inkluderande, utvecklande, dynamisk och demokratisk arbetsplats där alla bidrar och hjälps åt efter förmåga.Migeo är ett arbetsintegrerande socialt företag som drivs i form av en ekonomisk förening där medlemmarna tillsammans äger och styr företaget.

Vad är en ekonomisk förening?

En ekonomisk förening är en bolagsform med rättigheter och skyldigheter som alla andra företagsformer. Man har styrelse, revisor och årsredovisning samt F-skattsedel, momsregistrering och arbetsgivarregistrering. 


Medlemmarna äger och styr företaget/den ekonomiska föreningen tillsammans.

Skatteverkets information om ekonomiska föreningar

 

Migeo är medlem i

 

KFO logo

Den fristående och oberoende arbetsgivarorganisationen KFO.

 

Skoopi logo

De arbetsintegrerande sociala företagens intresseorganisation Skoopi

 

Nytta.org logo

Nytta.org –  plattform och marknadsföringskanal för sociala företag

 

Sofisam logo

Sofisam – ett samarbete mellan Tillväxtverket, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

 

 
 

Vi är medlemmar i/samarbetar med: